Home Nieuws Nieuwe subsidieregeling: Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers

Nieuwe subsidieregeling: Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers

0

Op 5 december 2017 is een nieuwe subsidieregeling in werking gegaan, genaamd Ontwikkeladvies.
Het Ontwikkeladvies is een subsidieregeling lopend tot 1 juli 2019 voor werkenden van 45 jaar en ouder in specifieke beroepsgroepen. Ontwikkeladvies is een product van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Agentschap SZW. Loopbaanadviseurs kunnen deze subsidie aanvragen.

Tijdig en bewust werken aan veranderend arbeidsmarktperspectief
Het vorige kabinet heeft samen met sociale partners verenigd in de Stichting van de Arbeid het actieplan ”Perspectief voor vijftigplussers” opgesteld. Dit actieplan is opgezet om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren. Door te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan, ze wendbaarder te maken op de arbeidsmarkt en werkgevers minder terughoudend te laten zijn bij het aannemen. De tijdelijke subsidieregeling Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers is onderdeel van dit actieplan en vangt aan op 45-jarige leeftijd, zodat bewustwording tijdig kan starten.

Ontwikkeladvies
De subsidie is bedoeld om ontwikkeltrajecten te financieren voor werkende vijfenveertigplussers in specifieke beroepsgroepen. Het doel van het Ontwikkeladvies is om werkenden bewust na te laten denken over hun werktoekomst, zodat de regie op de persoonlijke loopbaan toeneemt en er tijdig actie genomen kan worden om zich te ontwikkelen of een loopbaanswitch te maken. Bekijk ons vraaggerichte coaching en studieadvies aanbod.

Training Ontwikkeladvies leidinggevenden
Er is ook de mogelijkheid om leidinggevenden een training Ontwikkeladvies te geven, zodat leidinggevenden adequaat leren omgaan met en inspelen op (de uitkomsten van) het Ontwikkeladvies.

Beperkt aantal beroepsgroepen
Het actieplan heeft een beperkte looptijd. Om het Ontwikkeladvies zo gericht en effectief mogelijk in te zetten is gekozen om de subsidieregeling uit te proberen in een beperkt aantal beroepsgroepen en te evalueren voor toekomstige beleidsdoeleinden.

De volgende beroepsgroepen / sectoren zijn vooralsnog geselecteerd.

  • Administratief/secretarieel werkenden en (management)assistants
  • Werkenden in de catering
  • Verkoopmedewerkers en werkenden logistieke centra in de detailhandel
  • Ambulancepersoneel, inclusief meldkamerpersoneel t.b.v. ambulancedienst
  • Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s), toezichthouders en handhavers
  • Gemeenteambtenaren werkend in de domeinen Burger- en Publiekszaken
  • Werkenden in de schoonmaak

Samenwerking Ontwikkeladvies
In samenwerking met werkgevers-, werkenden-, branche- en beroepsorganisaties is de subsidieregeling Ontwikkeladvies opgesteld. De subsidieregeling wordt door de betrokken partijen samen ingerold en bekend gemaakt binnen de betreffende beroepsgroepen. Bij de loopbaanadviseurs zullen Noloc, CMI, OVAL en overige partijen de samenwerking hiervoor opzoeken.

Informatie en brochures
Bekijk de Q & A voor met daarin de meest voorkomende vragen en antwoorden. Raadpleeg daarnaast ook de brochure voor werkenden.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.