Home Nieuws Maak leren toekomstbestendig
Maak leren toekomstbestendig

Maak leren toekomstbestendig

0

Veel Limburgse werkgevers geven aan hun medewerkers grondig te trainen in het gebruik van nieuwe apparatuur, software of procedures. ‘Maar de ontwikkeling van medewerkers heeft net zo goed te maken het delen en uitwisselen van kennis, leren te leren en het verzamelen en ordenen van informatie’, laat Dr. Jol Stoffers, Lector Employability van Zuyd Hogeschool weten.

‘Succesvolle organisaties zijn vaak bereid te investeren in de scholing van hun medewerkers. Zij beschikken over de middelen – ook financieel – en combineren bestaande kennis met nieuwe’, aldus Stoffers.

Veel organisaties werken met een zogenoemd kennisbeleid, waarin de investeringen in scholing van medewerkers is vastgelegd. ‘Een dergelijk beleid zorgt niet alleen voor kundige werknemers, je krijgt er ook betrokken en gemotiveerde medewerkers voor terug. Ook is het goed voor de wederzijdse binding tussen bedrijf en medewerker’, vervolgt de Lector Employability.

Dan is er ook nog zoiets als een kennisbasis. ‘Met dit begrip wordt het totaal van competenties en kwalificaties bedoeld dat een bedrijf ter beschikking heeft.’
Zuyd Professional kan werkgevers of professionals bij deze toekomstbestendige manier van leren ondersteunen.

Kijk hier voor het aanbod, bijvoorbeeld op het gebied van werkplekleren en loopbaanbegeleiding. Onze relatiemanagers adviseren u graag over de mogelijkheden.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.