Home Communiceren LinkedIn voor zakelijk gebruik

LinkedIn voor zakelijk gebruik

0

Netwerken via ‘Sociale Netwerken’ is de manier voor professionals en organisaties om zich online te profileren. LinkedIn is het enige zakelijke netwerk en social media experts voorspellen dat 80% van de Nederlandse beroepsbevolking in 2019 actief is op LinkedIn. Op het moment is dat ongeveer 75%. Door de snelle groei van het aantal mensen dat zich op LinkedIn profileert, maken bedrijven vanzelfsprekend ook steeds meer gebruik van LinkedIn voor een betere zichtbaarheid van de eigen organisatie, relaties onderhouden met hun klanten en de best passende kandidaat te vinden voor vacatures. Tijd om actief gebruik te maken van LinkedIn en de mogelijkheden ervan volledig te benutten en werk te maken van je employability!

Meer Informatie

Algemeen

Doelgroep
Deze workshop voor gevorderden is geschikt voor iedereen die zijn of haar organisatie (opleiding, afdeling of dienst) optimaal wil profileren via LinkedIn met het aanmaken van een bedrijfspagina of een groep.

Na dit traject kun je…
Meer halen uit de zakelijke inzetbaarheid van LinkedIn, ben je beter zichtbaar als organisatie maar ook als persoon, krijg je kennis hoe een bedrijfspagina of groep aan te maken en beheren, hoe je meer volgers kunt krijgen, welke content interessant is voor de volgers, het meten van de return on investment en hoe je kunt adverteren ofwel hoe je uiteindelijk meer leads kunt genereren.

Opbouw

Voorbereiding
Voor aanvang van elke workshop maakt elke deelnemer een LinkedIn profiel aan de hand van een ‘profiel checklist’ of als de deelnemer al een profiel heeft dan bouwt hij/zij dit verder uit (duur ca. 1 uur).

Tijdens de workshop
We nemen je stap voor stap mee bij het maken en beheren van een bedrijfspagina of groep in LinkedIn. Je krijgt inzicht in de meerwaarde van LinkedIn, hoe meer volgers op de bedrijfspagina / leden in de groep te krijgen, content creatie, meten ‘return of investment’ en hoe te adverteren. We gaan in de workshop interactief aan de slag. Daarom vragen we je om je laptop mee te nemen.

Programma

Onderwerpen

 • Inleiding Sociale netwerken
 • De waarde van (online) netwerken
 • Functionaliteiten LinkedIn: uitleg LinkedIn menubalk per knop en belangrijkste instellingen
 • Personal branding = profiel optimaliseren
 • Company Branding: optimaliseren bedrijfs-/groepspagina, hoe meer volgers krijgen, content creatie, meten ‘return on investment’ en hoe je kunt adverteren
 • Casuïstiek: feedback profiel en bedrijfs-/groepspagina

 

Resultaat
Na afloop heb je:

 • inzicht in de meerwaarde van LinkedIn en de kennis van handige functies;
 • een kwalitatief beter maar ook een completer en goed vindbaar LinkedIn profiel en bedrijfs-/groepspagina;
 • de kennis om het eigen netwerk op te bouwen en de zakelijke contacten te onderhouden;
 • de kennis om te beoordelen hoe de verschillende onderdelen in LinkedIn zakelijk zijn in te zetten;
 • minimaal een zeer deskundig profiel.

Praktische Info

Locatie
De workshop vindt plaats op Zuyd Hogeschool, Ligne 1 te Sittard (navigatieadres: Haspelsestraat 42, Sittard). Parkeren is mogelijk in de Oda Parking of Ligne Parking.
Ligne ligt op ca. 8 minuten loopafstand van NS-station Sittard.
Kijk hier voor de bereikbaarheid.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is twaalf, het minimale is vier.
 

Trainer, Ingrid Brands

In 2011 starttte ik mijn LinkedIn workshops voor studenten, maar al snel werd dit uitgebreid met workshops LinkedIn voor professionals en maatwerk of incompany workshops voor bedrijven. Inmiddels heb ik ruim 1000 cursisten op praktische wijze geholpen met het maken van een kwalitatief beter maar ook completer en beter vindbaar LinkedIn profiel en inzicht gegeven in de meerwaarde van LinkedIn. En bedrijven geholpen met een betere zichtbaarheid als organisatie of van hun medewerkers.
Voor meer informatie zie mijn LinkedIn profiel.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.