Home Nieuws Concurrentiekracht en talentontwikkeling in Limburg
Concurrentiekracht en talentontwikkeling in Limburg

Concurrentiekracht en talentontwikkeling in Limburg

0

Voor de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties is het van belang dat medewerkers hun talenten blijven ontwikkelen.

Met het continue verbeteren en verbreden van de competenties van een medewerker zal deze zijn volledige potentieel kunnen benutten. Voor zichzelf, en zeker ook voor de innovatie en samenwerking in zijn de organisatie. In vrijwel alle sectoren wordt dan ook geïnvesteerd in het ‘menselijk kapitaal’. Dr. Jol Stoffers, Lector Employability van Zuyd Hogeschool zegt hierover “Talentontwikkeling is de motor van de huidige kenniseconomie en op alle niveaus onmisbaar voor de hedendaagse medewerker”.

Recent onderzoek laat zien dat werkgevers vooral investeren in talentontwikkeling door het aanbieden van cursussen en opleidingen. Maar het blijkt dat ‘leren op de werkplek’ belangrijker is dan het volgen van trainingen. Centraal staat daarbij het versterken van de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, bijvoorbeeld op het gebied van zogenaamde soft skills. Op die manier biedt de werkgever mogelijkheden tot professionele groei door taakverrijking en autonomie met een bijpassende verantwoordelijkheden.

Zuyd Professional biedt bedrijven en professionals mogelijkheden om hun talenten te ontwikkelen in de vorm van trainingen op de werkplek of in regionale learning communities. Kennis en vaardigheden die de dag erna meteen toepasbaar zijn in de werksituatie. Denk aan cursussen op het gebied van werkplekleren, vakverdiepende trajecten of ‘people skills’ en communicatie.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.